×

Informujemy, że trwa nabór zimowy na rok akademicki 2023/2024.

Rekrutacja trwa do 29.02.2024.

Hotelarstwo i gastronomia

(tryb stacjonarny, niestacjonarny)

Specjalność hotelarstwo i gastronomia uczy studentów praktycznych umiejętności na krajowych i zagranicznych stażach oraz dostarcza niezbędnej wiedzy do podjęcia pracy kulinarnej w zawodzie dobrze wyszkolonych kucharzy, barmanów, kierowników restauracji i barów, zgodnie z międzynarodowymi standardami, w ramach przemysłu turystycznego i hotelarskiego. Absolwenci hotelarstwa i gastronomii mogą także prowadzić własną działalność gospodarczą, zarówno w zakresie gastronomii, jak i hotelarstwa dzięki wiedzy praktycznej zdobytej na naszej uczelni. Przygotowani są do trudnej sztuki racjonalnego gospodarowania w świecie biznesu gastronomiczno-hotelarskiego.

Wybierz specjalność hotelarstwo i gastronomia jeśli chcesz zostać menadżerem, szefem kuchni, barmanem, kierownikiem sali, restauratorem, właścicielem obiektu lub osobą zarządzającą hotelem, pracownikiem informacji turystycznej lub konsjerżem.

Na tej specjalności nauczysz się: 

  • analizowania sytuacji finansowej hotelu i restauracji
  • technik organizacji pracy sali restauracyjnej
  • narzędzi informatycznych do zarządzania hotelem
  • obsługi gościa hotelowego
  • podstaw marketingu w branży hotelarskiej i gastronomicznej
  • trudnej sztuki kulinarnej

Specjalność dostępna jest na studiach: I stopnia, tryb stacjonarny, I stopnia, tryb niestacjonarny II stopnia, tryb stacjonarny II stopnia, tryb niestacjonarny.