×

REKRUTACJA PRZEDŁUŻONA DO 30 WRZEŚNIA Studia I i II Stopnia - wszystkie specjalności

  • Studia I i II Stopnia - wszystkie specjalności
  • Studia podyplomowe - nowoczesne zarządzanie obiektem hotelowym i  gastronomią
     

Rejestracja ONLINE

Baza dydaktyczna

Zapoznaj się z bazą dydaktyczną Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu.

Studenci Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii mają zapewnioną nowoczesną bazę dydaktyczną, która mieści się w zespole dwóch budynków przy ul. Nieszawskiej 19 w Poznaniu. Powierzchnia użytkowa starej części dydaktycznej wynosi 5.455,08 m² natomiast nowa przestrzeń biblioteczno- administracyjna oddana do użytku w 2008 r. zajmuje 1296,51 m².

Ksero oraz szatnie 

W przyziemiu mieści się sklep ze skryptami, punkt ksero.

Recepcja 

Na parterze nowej części, w obszernym holu znajduje się recepcja. Stąd można dotrzeć windą panoramiczną na każde piętro starej lub nowej części budynku. Dzięki temu studenci mający problemy z poruszaniem się mogą samodzielnie dotrzeć do każdej sali wykładowej czy ćwiczeniowej.

Biblioteka, rektorat 

Na I piętrze studenci mogą korzystać z przestronnej biblioteki o powierzchni 347,5 m2. Na II piętrze nowej części znajduje się rektorat, czyli gabinety prorektora, kanclerza, wicekanclerza. Na ostatniej III kondygnacji budynku znajdują się dwa wygodne apartamenty dla dojeżdżających wykładowców.

Administracja w starej części budynku 

W starej części budynku znajdują się pomieszczenia administracyjne: Dział Obsługi Studenta, biuro Działu Praktyk Krajowych oraz Zagranicznych, Pracownia Gastronomiczna z lustrzanym sufitem pozwalająca studentom obserwować technologię przygotowywania potraw, biuro Działu Marketingu i pomieszczenia Działu Księgowości, Biuro Kwestora, Działu Dokumentacji oraz Biuro Kasjera.

Pracownie 

W starej części budynku na parterze znajdują się także Sala Ćwiczeń Barmańskich oraz Restauracja Wersal, a także nowoczesna restauracja filmowa Beverly Hills oraz biuro Kierownika ds. Gastronomii i Szefa Kuchni wraz z profesjonalnym zapleczem kuchennym, gdzie studenci specjalności Hotelarstwo i Gastronomia uczą się przygotowywania potraw i obsługi konsumenta. W usytuowanym obok Ogrodzie Zimowym, miła atmosfera sprzyja odpoczynkowi i zachęca do integracyjnych spotkań.

Udogodnienia 

Ze względu na olbrzymie zainteresowanie studentów zajęciami z zakresu usprawnień ruchowych, uczelnia oddała do dyspozycji salę fitness, która została wyposażona w nowoczesny sprzęt do ćwiczeń. Wszystkie sale są wyposażone w nowoczesny sprzęt audiowizualny i środki dydaktyczne. Uczelnia korzysta również z wynajmu miejskich obiektów sportowych m.in. sal gimnastycznych, basenu, sali sportowej, kortów tenisowych.