Harmonogram roku akademickiego 2020/2021 dla studiów podyplomowych
STUDIA PODYPLOMOWE – NOWE SPECJALNOŚCI
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu oferuje naukę na niestacjonarnych jednorocznych studiach podyplomowych na poszukiwanych na rynku pracy kierunkach takich jak dietetyka, zarządzanie hotelem czy animacja. Więcej informacji o oferowanych specjalnościach znajdą Państwo w poniższych zakładkach:
Oferta studiów podyplomowych skierowana jest do absolwentów studiów licencjackich i inżynierskich I stopnia, jak również studiów magisterskich II stopnia.
Absolwenci otrzymują:
- świadectwo ukończenia studiów podyplomowych zgodne z wymogami Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego – Rozporządzenie Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 19 grudnia 2008 r. w sprawie rodzajów tytułów zawodowych nadawanych absolwentom studiów i wzorów dyplomów oraz świadectw wydawanych przez uczelnie;
Metody kształcenia:
- ćwiczenia, case study, warsztaty praktyczne, pokazy gastronomiczne, panele dyskusyjne i wykłady;
- w trakcie zajęć wykładowcy przekazują materiały w formie elektronicznej;
- zajęcia odbywają się 2 razy w miesiącu w soboty i niedziele;
- terminy zjazdów: plany podane są na dwa tygodnie przed rozpoczęciem zajęć;
- warunkiem ukończenia jest uczestnictwo w zajęciach, zdanie wszystkich przewidzianych w programie studiów podyplomowych egzaminów i zaliczeń oraz napisanie i obrona projektu z zakresu przewidzianego w programie;
Formularz zgłoszeniowy studia podyplomowe – (pdf)
Kontakt:
dr Ewa Mucha – Szajek
m: ewam@wshig.poznan.pl
T: 618 711 538
T: 618 711 551