×

Informujemy, że trwa nabór zimowy na rok akademicki 2023/2024.

Rekrutacja trwa do 29.02.2024.

 

 

 

Manager obiektu hotelarskiego i gastronomicznego

(tryb stacjonarny)

Specjalność ta jest skierowana do o osób pragnących pozyskać bądź podnieść swoje kwalifikacje zawodowe, z zakresu zarządzania pracownikami średniego bądź podstawowego szczebla. Studenci dowiedzą się na niej, jak kierować grupą i jak w pełni wykorzystać potencjał ludzki tak, aby członkowie zespołu identyfikowali się z firmą i jej strategią oraz by czuli się odpowiedzialni za jej rozwój. Studiujący tę specjalność poznają podstawy zarządzania, zasady negocjacji, a także sposoby motywowania i wynagradzania pracowników. Informacje z zakresu zarządzania kadrami pozwolą na efektywniejszą organizację pracy w firmie. Równie przydatne mogą okazać się warsztaty prowadzone z zakresu skutecznej komunikacji międzyludzkiej.

Wybierz specjalność manager obiektu hotelarskiego i gastronomicznego jeżeli chcesz zostać managerem hotelu lub restauracji, dyrektorem strategicznym przedsiębiorstwa, zarządzać zasobami ludzkimi, doradzać w konsorcjach hotelarskich.

Na tej specjalności nauczysz się:

  • zarządzania jakością obsługi
  • analizowania sytuacji ekonomiczno-finansowej i opracowania biznesplanu
  • zasad rekrutacji, zarządzania personelem i zasad wynagradzania
  • wzmacniania identyfikacji pracowników z firmą i jej wartościami
  • budowania pozytywnego wizerunku pracodawcy oraz budowania zaangażowania
  • metod skutecznej komunikacji

Specjalność dostępna jest na studiach: I stopnia, tryb stacjonarny.